מאמרים וכתבות

טיפים לשמירת הקול בעונות המעבר ותרופות סבתא שיעזרו

מאת: ענת טוביה    01.11.10
אם קול הוא חלק מהמקצוע שלכם - חשוב שתדעו איך לשמור עליו בעונות המעבר

  הוספת תגובה חדשה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של חוגל
לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.


 

  שלח לחבר

שלח את המאמר ל -




הגענו לעונת המעבר,זהו זמן בו כולנו צריכים להישמר מפני התקררות ובטח חשובה ההישמרות לאלו מאיתנו שהקול הוא חלק ממקצועם. אז איך עושים זאת? זה ברור – ובכל זאת: להצטייד בלבוש חם! לא לשכוח להצטייד בצעיף וחולצה חמה, לשעות הקרירות יותר של היום.
כמו כן,בליעת שום (כאשר בולעים את השום קצוץ בבת אחת ואין מפרקים אותו בשיניים – הריח שנידף חלש בעוצמתו), פרופוליס ואכניציאה (האחד תוצר של הדבורה והשני מעולם הצומח, אותם ניתן להשיג בבתי המרקחת) מחזקים את המערכת החיסונית שלנו ועוזרים לנו לחצות את עונות המעבר בריאים.

ומה קורה אם בכל זאת התקררנו?– מה אפשר לעשות על מנת לאפשר לעצמנו החלמה מהירה?
ביום הראשון למחלתנו טבילה באמבט חם וגם טבילת הרגליים בדלי עם מים חמים, ממריצה את מחזור הדם ומסייעת לשחרור תעלות האף. יש לטבול את הרגליים למשך עשר דקות ולאחר ייבוש למרוח קרם לחות ולשכב לנוח. כאשר עושים זאת ביום הראשון למחלה, יש סיכוי רב לשיפור במצב הפיסי שלנו.

לפי סיפרה החדש של נירה גל בנושא הצרידות, חמש טיפות של שמן עץ התה האוסטרלי בכוס מים פושרים וגרגורם כ- שלוש פעמים ביום תועיל גם כן. מומלץ מאד לפני השינה – אל תבלעו את המשקה, למרות שמסתבר שיש אנשים שכן שותים אותו. – על מנת להישמר, גרגרו ואל תבלעו.
יש להימנע בזמן הריון או הנקה מהשימוש בשמן עץ התה האוסטרלי ואין לתת אותו לגרגור לילדים מתחת לגיל 12 , אלא לאחר בדיקת רגישות אצל הרופא.

גשו לבית מרקחת ובקשו שירקחו עבורכם תערובת שמנים המחטא ,מכייחת ליחה ופותחת את דרכי הנשימה.יש לשאוף את האדים (רצוי דרך הפה) , במשך חמש דקות. כסו את הראש במגבת על מנת שהאדים לא יברחו לצדדים , עצמו את העיניים על מנת למנוע בהם צריבה.
מומלץ גם, למרוח את תערובת השמנים הזו על הידיים, בית החזה והגב, להתעטף בבגד ולהיכנס למיטה למנוחה.

אכילת פרות הדר המלאים בויטמין C גם כן תורמת לבריאות הגוף ונטילת כדורי אבץ למציצה –מומלצים גם כן, יש להיוועץ עם רופא באשר למינון.

גרגור מים עם מלח מועיל מאד – מומלץ עבור זמרים להפוך זאת להרגל גם בימים של בריאות תקינה.

תרופת סבתא – מאד לא סימפטית בטעמה – אך היא משפיעה בדרך פלא ומאד מומלץ לבצעה. היא עוזרת גם בשיא החולי: משרה של דבש,לימון ובצל טרי!
ערבבו שתי כפיות דבש גדושות עם חצי לימון סחוט. לתוך התערובת הוסיפו חתיכות בצל קצוצות דק דק. וכסו את התערובת לכמה שעות טובות. מן הסירופ שנוצר קחו כפית ארבע פעמים ביום. חסמו את אפכם ובילעו, שוב , זה לא נעים אך מועיל ושווה ביותר!

חליטת זעתר
הרמב"ם אמר עליו שהוא בעל סגולות ריפוי, חיטוי , סילוק ליחה וחיסון הגוף. יעיל גם לטיפול בבצקות בגרון ולהקלה על שיעול. יש לחלוט כפית עלי זעתר במים רותחים, לסנן את העלים, ניתן להמתיק בדבש.
גרגרו, ושתו את החליטה מספר פעמים ביום.


המרווה
ישנם זנים רבים למרווה –היעילה ביותר היא המרווה הרפואית. היא אידיאלית להצטננויות, נזלת , דלקות בחלל הפה, גרון ,שקדים , חום. יש להכין ממנה חליטה ולגרגר ניתן אף ללעוס את עלי המרווה.

תאנה
לשיעולים יבשים מלווי ליחה, דלקת שקדים, הצטננויות יש לשתות תה ממים שנתבשלו מתאנים, ביחס של שתי תאנים מיובשות לכוס מים.

אם הצטרדתם בעקבות המחלה , אלו יועילו לכם:

בצל: אכילת הבצל מועילה להצטננויות ולברונכיטיס. מיץ הבצל מועיל לצרידות הקול ולערבותו.

זית: שמן הזית בצרוף חלמון ביצה טרייה משמש תרופה נגד שיעול וצרדת. לשיעולים חזקים יבשים יש לסוך את החזה בשמן זית חם.

חבוש: החבוש עשיר מאד באשלגן, ברזל וויטמין סי. הוא יעיל נגד הצטננויות, דלקות גרון וצרידות מיתרי הקול.

חיטה: לצרידות הקול יש לבשל סובין במים ולסנן המים לאחר הבישול. לשוב ולבשלם עם תאנים ולשתות מהם שתיים שלוש כוסות ביום.

חרדל: תרופה נגד צרידות הקול – יש לכתוש גרגרי חרדל עם דבש טהור ולאכול כמה פעמים לפני ארוחת הבוקר.

כרוב: מים המבושלים בעלי כרוב יעילים מאד לצרידות,לשיעולים ולהסרת ליחה.

צנון: צנון מעורב בדבש יעיל נגד שיעול והצטננות. וכן מצוין לדלקת וצרידות מיתרי הקול.

קנה סוכר: לצרידות הקול וצלילותו יש לכתוש את קנה הסוכר, לערבב עם חלמון ביצה יחד עם חצי כוס חלב חם ולשתות שלוש פעמים ביום ימים מספר.

אלו טיפים טבעיים – כמובן שאם הצרידות אינה חולפת לאחר שבוע וחצי שבועיים יש לגשת לרופא אף אוזן גרון.רצוי לפנות לרופא שמתמחה בטיפול בזמרים. באם הצרידות היא תופעה כרונית שאינה קשורה במחלה יש גם כן לפנות לרופא אף אוזן גרון וללמוד דיבור נכון אצל מפתחת קול או קלינאית תקשורת.

מאחלת לכם בריאות ועונת מעבר מוצלחת!

ענת טוביה – מפתחת קול – מהבסיס עד לאומנות!

  הוספת תגובה חדשה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של חוגל
לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.