מאמרים וכתבות

דרך הטאי צ'י למימוש פוטנציאל

מאת: שרית להב    19.12.10
מי מאיתנו לא הרגיש בגיל העשרה לחייו שיש בו כל כך הרבה פוטנציאל?

  הוספת תגובה חדשה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של חוגל
לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.


 

  שלח לחבר

שלח את המאמר ל -




תחושה שהכל פתוח ואפשרי, ומונח בקצות האצבעות, רק להושיט יד ולקחת, שנים רבות לאחר מכן כאדם בוגר, רבים מאיתנו חושבים מה השתבש בדרך, כיצד הקיבעון שולט ומימוש הפוטנציאל הולך ומתרחק.
אין תשובה חד משמעית, אבל המכנה המשותף להרבה מאוד תופעות הוא תפיסת עולם שגויה, תפיסת עולם שרואה בסביבה גורם שלילי שפועל נגדך והאדם נמצא לרוב במצב של הישרדות, מגיב בהתאם לפעולות שמתרחשות מולו מתוך חשיבה אוטומטית, מתוך מתח ודריכות למצבים בעבודה, בזוגיות, במשפחה וכדומה
אדם במצב זה צובר מתחים אשר בטווח רחוק עלול לפגוע בבריאות, התחושה של אי מימוש פוטנציאל תתבטא בצורך לפצות, אין אם זה אוכל, רכב חדש, בית גדול יותר, טיולים לחו"ל, אבל לאחר זמן מה תחזור התחושה של הריקנות, והשאלה שחוזרת תמידית היא שאם הכול כביכול טוב, למה זה מרגיש כל כך רע.
איך מתחילים את הדרך למימוש עצמי, הפילוסופיה הטאואיסטית דוגלת בפשוטות, לחזור למקורות, להסיר את כל מה שסופח במשך השנים והתגלה כלא יעיל ולפעול מתוך כוח פנימי אך עם הסתגלות חיצונית למצבים משתנים.
מצב המחייב שינוי מחשבתי, שינוי שיחזיר את הכוח לידיים שלנו, מתוך ראיה מרחבית ניתן להבין איך האדם עצמו שותף לכל הקורה סביבו, בין אם בויתור ובין אם ניסיון שליטה על הסובב אותו, הוא ימגנט אליו את הדבר שמהדהד למצב, אם הוא בעמדת כוח שפועל בכוחניות הוא יתמודד יותר ויותר מול מצבי כוח נגדי שפועל מולו, אם הוא בעמדה של ויתור עצמי תמידי, ולא יכול להימנע מכך, הוא ימגנט אליו את אלו אשר ינצלו תכונה זו וינציחו אותה.
כיצד שוברים את המעגל, בתוך התחלה מפסיקים לחשוב שהכול גזירה משמיים, בכל שלב בחיים ובכל גיל ניתן לעשות שינוי, ושינוי חשיבתי חיובי של "כן אני יכול" שהרגשנו כל כך חזק בנעורינו, לאומת "אני לא יכול" "אני זקן מידי" "רק אגמור את המשכנתא" "רק הילדים יגדלו" וכדומה, הם חשיבה שלילית שרק סוגרת אפשרויות ומקבעת את המחשבה.
מחשבה פתוחה תראה מעבר למגבלות של מצבי החיים, מעבר להצמדות לתירוצים, השינוי המחשבתי הוא נע על ציר הזמן אבל הוא מאפשר קפיצות חזקות קדימה של מימוש פוטנציאל, על עיקרון דלת שנפתחת תוביל לדלתות אחרות שנפתחות, אם לא נראה את הפוטנציאל במצבים שנקרים בדרכינו, ובלא מודע נפספס הזדמנויות מתוך שקיעה במחשבה שלילית, אלו דלתות שנסגרות ואנו אלו שסוגרים אותם.
תרגול התבוננות על פי הפילוסופיה הטאואיסטית היא למידה כיצד מה שנקרא בדרכינו היא תולדה של הפעולות שלנו, שינוי המחשבה והפעולה לגישה בונה וחיובית תגרום לשינוי מיידי בחיינו וכמוה כגלגל שמתחיל לנוע וצובר תאוצה, וכל התפתחות תוביל לדרכים רבות שנפתחות בפנינו כי נשכיל לראות אותם.
אחד מהעקרונות הבסיסים ביותר של הטאי צ'י היא פעולה רכה כלפי חוץ עם חוזק פנימי, הסתגלות לשינוים חיצוניים עם יציבות והכרה במקור הכוח שלנו, ומהו מקור הכוח? אם נשיל את כל המחשבות השליליות שצברנו במשך השנים, את אותם תפיסות עולם שחשבנו שהם מוחלטות ולא ניתנות לשינוי, עם נשכיל להבין מהו אותו כוח פנימי ואותם איכויות שאנחנו יכולים לתעל לצמיחה, זוהי תחילת הדרך לשינוי, ליצור את השביל תוך כדי הליכה בו, ההחלטה היא בידינו כיצד לצעוד בו, האם לתת למרכבה לרוץ לבד ללא כיוון ולהגיב לכל מהמורה שבדרך, או להיות הנהג ולכוון את הדרך, לראות את ההזדמנויות מעבר לקושי, לזרוע את זרעי העתיד במחשבה קדימה, הזמן לא עוצר, להגיע לשם אנו נגיע, השאלה היא איך נגיע.
ישנם כאלו שידחו זאת, זה טבעי, זה מצריך שינוי, פעולה בקרקע חדשה ולא מוכרת, אך המגמה בעולם הולכת ומשתנה, הרבה אנשים פונים לייעוץ ועזרה כיצד לשפר אח חייהם, מבינים שיש ברירה ושאפשר לחיות אחרת.
אם חשתם במהלך הקריאה סוג של התלהבות יותר מהסתייגות, יש בכם את הרצון ליצור שינוי חשיבתי, אין זמן טוב יותר מכאן ועכשיו, לכו וממשו את הפוטנציאל שלכם, בהצלחה.

  הוספת תגובה חדשה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של חוגל
לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.