רעיון מקורי - לבשלמאת:
איילת לוי 29.03.12
לרוקן ותוך כדי רעיון מקורי לבשל
אביב הגיע פסח כאן.
עדיין לא התחלתי לנקות, אצלי זה קצת שונה נגדיר זאת מורכב.
את סדנאות הבישול והאפייה שלי לילדים אני עורכת בין היתר בבית, אני לא מאלה שנוהגות לזרוק אוכל בדרך כלל, ההפך.
לפחות ארבע פעמים בשבוע אם לא עד חמש, מוצאת את עצמי בשדרת הסופר ומעמיסה לעגלה עוד ועוד מצרכים והכל
עבור מטרה נעלה וקדושה מתכונים ומערכים כמובן עבור הילדים.
הפעם זה שונה איילת המבשלת לא הולכת השבוע לסופר!! הידד!!
חיש קל ניגשתי למזווה ולהפתעתי מצאתי הרבה פתיתים גם ספגטי היה בשפע, על יד הונחו קופסאות שימורים בודדות:
תירס, פיטריות, אפונה גזר וטונה,קמח תבלינים ואז הבהבה הנורה! פשטידה מקורית , בריאה טעימה והכי חשוב פשוטה.
פשטידת פתיתים/ספגטי וירקות
חומרים:
1 כוס פתיתים/ספגטי (להרתיח במים חמים 7 ד' להוציא ולסנן)
1 בצל, פטריות וגמבה לקצץ לקוביות ולטגן עם 2 כפות שמן זית.
1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים, לאחר בישול ומעיכה.
להוסיף קופסה תירס/אפונה גזר / טונה לפי הטעם(לא לשכוח ללא נוזלים)
במידה ורוצים שהפשטידה תהיה חלבית, ניתן להוסיף קוטג' , גבינה צהובה מגורדת ופרמג'ן.
תבלינים: חצי כוס קמח, 3 ביצים ,פטרוזיליה/בזיליקום/כוסברה לפי הטעם
מלח ,פלפל שחור , כפית וחצי אבקת מרק בצל או פטריות, פפריקה מתוקה/ חריפה
מערבבים את כל תערובת הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה עד להזהבה.
בתאבון
הדפסת
מאמר