מתלבטים לאיזה חוג לרשום את הילד? חוששים שהוא לא יתמיד? כל מה שחייבים לדעת לפני שמקבלים החלטה
תקופת "אחרי החגים" הסתיימה לה וסוף סוף אפשר להיכנס לשגרה ולרשום את הילדים לחוגים שמתאימים להם. אבל איך יודעים מה מתאים? לפני שאתם רושמים את הילדים, כדאי לעשות "שיעורי בית" ולוודא שבחרתם את החוג הנכון.
קבלו טיפים חשובים לבחירת חוג לילדים:
1. שיעור ניסיון וביטול - הרבה ילדים יכולים להתלהב מחוג מסוים ואחרי חודש הם לא ירצו לשמוע עליו. אמנם ברוב החוגים מאפשרים שיעור ראשון ניסיון, אך חשוב לבדוק מה קורה אם אחרי תקופה מסויימת הילד לא רוצה יותר להגיע והאם מקבלים החזר כספי. אם אתם מכירים כבר את הילד שלכם ומודעים לכך שיש סיכוי שהוא לא יתמיד, למרות כל השיחות שתעשו איתו, כדאי לשקול את הרישום לחוג אם אין החזר כספי במידה והילד פורש.
2. המלצות - חשוב לרשום את הילד לחוג במקום ידוע ולוודא שהמדריך עבר הסמכה מתאימה. מעבר לכך, כדאי מאוד לקבל המלצות מהורים שילדיהם היו או עדיין נמצאים בחוג. היום בעידן הפייסבוק, אין שום בעיה להיכנס לקבוצות של הורים בעיר מגוריכם ולברר פרטים.
3. סגנון המדריך - למדריך יש חלק גדול מאוד בהצלחת החוג. דברו איתו ובררו על ניסיונו עם ילדים. בקשו להיות בשיעור ניסיון או בחלקו כדי להתרשם. לפעמים מדריך קשוח מדי יכול להלחיץ את הילד ולגרום לכך שהוא לא ירצה להגיע לחוג.
4. גילאי הילדים - בדקו מה טווח גילאי הילדים בחוג. אם הילדים גדולים מילדכם הוא עלול להרגיש חסר ביטחון, ואם הילדים קטנים מדי הוא יכול להשתעמם. מכיוון שלא בכל המקרים המצב כזה, חשוב לבדוק זאת, להתייעץ עם המדריך ולהתייחס לתחושותיו של הילד.
5. תחומי עניין - בררו עם הילד מה מעניין אותו. אפשר לנסות ללכת לשניים-שלושה שיעורי ניסיון בחוגים שונים ולראות למה הוא מתחבר. עם הילדה אוהבת לרקוד, סביר להניח שיותר יעניין אותה חוג ג'אז מאשר חוג התעמלות, אבל אפשר לפעמים גם לנסות לפתוח להם את הראש לתחומי עניין נוספים שלא היה להם מושג שיעניינו אותם, כמו למשל עיצוב בעיסת נייר או קונג פו.
6. חברים נוספים - ילדים אוהבים ללכת לחוג עם חברים שלהם. בדקו עם הורים נוספים לאן הם רושמים את ילדיהם ותאמו איתם על חוג מסוים שהילד רוצה ללכת. לפעמים כשיש חבר קרוב, קל יותר להיפתח וליהנות מהחוג.
7. הנאה - אמנם לחוגים יש יתרונות רבים, כמו פיתוח יכולות וכישורים, מפגש חברתי ושיעור בהתמדה, אך לפני הכול חשוב לוודא שהילד יהנה בחוג. אמנם לא כל הילדים מתלהבים מההתחלה אבל כדאי לשים לב לכך.
8. לוגיסטיקה - בררו מראש את כל העניינים הטכנים: מרחק החוג, האם יש עוד הורה שאפשר להתחלק איתו בהסעות והאם ישנן הופעות במהלך השנה שדורשות היערכות מיוחדת מההורים (למשל הסעות למקומות מרוחקים, חזרות בזמן חופשים מבית-ספר ועוד). קחו בחשבון שנוחות היא חלק חשוב בעיסקת החבילה.
9. עלות - תחום החוגים די פרוץ ולכן כל בעל חוג יכול לנקוב במחיר שהוא מחליט. מכיוון שיש תחרות ומבחר עצום, כדאי לעשות סקר שוק קצר ולבדוק עלויות.
10. מינונים - בדקו מה משך השיעור והאם הוא מתקיים פעם או פעמיים בשבוע. לא כל הילדים, במיוחד בגילאים צעירים יותר, יכולים להתרכז שעה עד שעה וחצי רצוף. לילדים כאלה כדאי למצוא חוג של פעם בשבוע למשך 45 דקות. בנוסף, אם הילדים רוצים להירשם לשני חוגים, בררו איתם טוב האם זה לא יהיה יותר מדי לחוץ בלו"ז שלהם שכולל גם מפגש עם חברים וזמן להכנת שיעורים. לילדים בגילאי גן כדאי להתחיל עם חוג אחד ובמידה ויש התלהבות ונראה שהילד עקבי, אפשר להוסיף עם הזמן חוג נוסף.