חוות נחשונים - מרכז לרכיבה טיפולית.
מטפלים מוסמכים לרכיבה טיפולית בלבד!
ייחודי לחווה- מגרש מיוחד לסוסי פוני לילדים- מוצל!
סוסים בגדלים שונים מותאמים לכל הגילאים.
  • * הסדרים מיוחדים עם קופות חולים כללית מושלם,מכבי ולאומית

  • גילאים- מבוגרים, נוער וילדים מגיל 3.5
  • שלחו לי הודעה
    * שם:
    * טלפון:
    * דוא"ל:
    * תוכן:
     
    מפה
    לחצו להגדלה

    חדש! הצטרפו וקבלו המלצות,

    הטבות ואטרקציות ישירות למייל!

    מידע נוסף

    מחיר
    ופרטים נוספים
    איפה?
    נחשונים, נחשונים 1
    מחיר:
    פרטים במשרד.
    מגיע עד הבית?
    לא
    מידע נוסף:
    במסגרת הרכיבה הטיפולית אנו עובדים בין היתר, עם מטופלים המופנים אלינו ע"י מרפאות בעיסוק, רופאי ילדים, מרפאות להתפתחות הילד, פיזיוטרפיסטים, מורים ויועצים מבתי ספר וגני ילדים וכן עיריות ששולחות אלינו קבוצות נוער לשיקום.
    אנו מקבלים מבוגרים, נוער וילדים מגיל 4.

    מסגרת הטיפול-
    פעם בשבוע, מדריך, יום ושעה קבועים.
    מפגשים ראשונים הם מפגשים פרטניים של 30 ד'.
    בהמשך הטיפול בוחנים אפשרות לשלב את המטופל בקבוצה.
    המעבר לקבוצה מותנה בהמלצת המדריך ולאחר שיחה עם ההורים.
    להורים גישה מלאה לתיק המטופל של הילד ולמעקבי

  • *לחווה יש הסדרים עם קופות החולים כללית מושלם,מכבי ולאומית מטופלים השיכים לקופות חולים אלו מקבלים השתתפות בעלות הטיפולים.


  • לפרטים נוספים יש לפנות למשרד


  • מהי רכיבה טיפולית?

    (ישנם קטעים הלקוחים מתוך הרצאתה של סיון מלמד- פיזיוטרפיסטית ומטפלת ברכיבה)
    עולם הסוסים, הטיפולי היומיומי בהם, האילוף והרכיבה הוא עולם מגוון ועשיר הטומן בחובו אתגרים ועיניין רב.
    ברכיבה הטיפולית משתמשים בכל מרכיבי העבודה בחווה ככלים טיפוליים רבי עוצמה. אחד היתרונות היחודיים של שיטת טיפול זו הוא המקום של המטופל. המטופל מקבל מקום אקטיבי ובעל אחריות כמטפל ומאמן של הסוס. הרכיבה הטיפולית נמצאת בקו התפר בין טיפול לתחביב, בין שיקום לספורט ולכן טומנת בחובה אפשרויות רבות.
    נהוג להשתמש ברכיבה ככלי עתיק יומין לסוגים רבים של קשיים.

    את הרכיבה הטיפולית נהוג לחלק ל-3 תחומים שאינם נפרדים זה מזה.
    1- ספורט
    2- פיזיקלי- שיקומי
    3-רגשי, חברתי

    עם מי עובדים:
    פגיעות נוירולוגיות, שיתוק מוחין, פגועי ראש,טרשת נפוצה ונפגעי חוט שידרה, פגיעות אורטופדיות, לקויי יציבה, ילדים מסורבלים.

    עקרונות:
    שיפור תבנית ההליכה, חיזוק שרירים, נירמול טונוס, שיפור טווח תנועה, שיפור יציבה, שיפור תפקודים אוטונומים, שיפור קואורדינציה.

    תנועת הסוס והשפעתה על הרוכב-
    למעשה תנועתו של הסוס מחקה לחלוטין את תנועת ההליכה של האדם.
    לתנועה התלת מימדית של הסוס (קימה-אחורה, למעלה- למטה) השפעה רבה על האגן,הגו וחגורת הכתפיים של הרוכב ומחקה נאמנה את המתרחש בגופינו. תנועת הסוס מאפשרת אף לנכים ליצב את תדמית הגוף ולשפר את התנועה והתחושה. בזכות התנועה הקיצבית שחש הרוכב על גב הסוס ובנוסף על המגע הפיזי והמוטיבציה, הופך הסוס למעין מכשיר התעמלות חי. מאפיינים אלה של הסוס מאפשרים לכלול את הרכיבה הטיפולית בטכניקות טיפול תנועתי מודרני.
    נמצא כי הרכיבה מסיעת רבות בטיפול בחולים הסובלים מבעייה של שיווי משקל. חשוב לציין שלא קיים עוד כלי רפואי המסוגל לחקות באופון מושלם את תנועת ההליכהנ של האדם, להעניק למטופל את התנועה התלת מימדית למעט הסוס.
    לאורך 9 שנות עבודתינו נתקלנו בתגובה חוזרת מהרוכבים, קרוביהם ממטפלים מתחומים אחרים כי לעיתים קרובות האדם המוגבל יכול לבצע יותר כאשר הוא על הסוס וכי לרכיבה השפעה חיובית על חייו.

    תחום ריגשי חינוכי-
    עובדים עם:
    ליקויי למידה, בעיות של קשב וריכוז(ADHD/ADD), בעיות התנהגות,בעיות רגשיות, בעיות תקשורת(PDD), דימויי עצמי נמוך, פחדים חרדות.
    עקרונות-
    שימוש בסוס בקשר עם הסוס כגורם מעורר לפיתוח מוטיבציה ולפיתוח כוחות אגו, עיבוד תהליכים רגשיים דרך עבודה השלכתית, עבודה על עיבוד תחושתי, רכישת אסטרטגיות למידה ושיפור יכולת הריכוז, שליטה עצמית, שיפור מיומנויות תקשורת והבעה עצמית ופיתוח כישורים חברתיים.

    הסוסים מהווים גורם מוטיבציוני ומספקים גרייה ללמידה.
    בנוסף לכך בעלי לקויי הלמידה ובעלי בעיות ההתנהגות מצליחים ליישם בבית הספר את הרגלי הלמידה שהם רוכשים בזמן שיעורי הרכיבה ומצליחים לשפר את השיגיהם הלימודיים.
    הרכיבה עוזרת ויעילה מאוד בתחום החינוך המיוחד והיא מהווה דרך שונה ונעימה מאוד בהורדת מתחים וחרדות, הגברת יכולת הריכוז, התחשבות בזולת ועידוד יחסי חיברות דרך עבודה השלכתית עם הסוס.
    מסתבר כי התנועה הריתמית והקבועה של הסוס מביאה לרגיעה בגופו ומוחו של הרוכב. יחד עם התנועה של הסוס קיים הפידבק המיידי שמקבל האדם מהסוס. הסוס מגיב אוטומטית לשפת הגוף של האדם ולהתנהגותו, גם בזמן הרכיבה. לפיכך ניתן לנצל את הרכיבה גם בעבודה עם ילדים היפראקטיבים ועם ילדים הסובלים מבעיות תקשורת.
    השליטה בסוס מגבירה את האחריות העצמית, ומעודדת את הרוכב לקחת חלק פעיל יותר בחייו האישיים, ההתנסות בחוויה של הרמוניה בין הרוכב לסוס מקנה תחושה של הישגיות ודוחפת את המטופל כלפי
    "מעלה".

    לסיכום:
    הרכיבה הטיפולית מקיפה קשת רחבה של סוגי מוגבלויות בהן היא מתאימה לטפל. הרכיבה הטיפולית מציעה, יחד עם כל יתרונותיה, טיפול מחוץ לקירו
    פרטי קשר:
    לאתר של המפרסם
    חוות נחשונים נחשונים, נחשונים 1

    שתפו את המודעה עם החברים שלכם